Bezienswaardigheden Eindhoven

Eindhoven is één van de grootste steden van ons land. Het is een stad met meer dan 200.000 inwoners en is ook aantrekkelijk bij toeristen. Er zijn veel bezienswaardigheden die je kunt ontdekken waarbij je je ogen uitkijkt. Denk bijvoorbeeld aan het Philips museum maar ook het stadion van voetbalclub PSV.

Philips Museum

Eindhoven wordt natuurlijk gezien als lichtstad en dat komt allemaal door het wereldberoemde bedrijf Philips. Een bezoek aan het Philips museum mag dan natuurlijk ook niet ontbreken als je een dagje in deze stad te vinden bent. In het museum kom je alles te weten over het merk en duik je de geschiedenis is. Waar ze begonnen met het maken van gloeilampen is het nu een bedrijf dat bekend zijn om zijn ultra moderne technische apparatuur. Een ticket voor volwassenen kost € 11,00. Je krijgt dat ook toegang tot de audiotour zodat je geen enkele informatie mist.

PreHistorisch Dorp

Als je met kinderen Eindhoven bezoekt is het een aanrader om het PreHistorisch Dorp te bezoeken. Op het moment dat je binnenstapt ga je terug in de tijd. je ontdekt hoe men in het verleden leefde en de acteurs die hier werken zorgen voor een realistische beleving. Ga zitten bij het kampvuur en luister naar de spannendste verhalen. Ga samen met je kinderen leren hoe je een boomstamkano maakt en voor degene die van actie houden is het mogelijk om te schieten met pijl en boog. Voel je een echte ridder en leer hoe je een zwaard kunt smeden. Een hapje eten kan in de herberg. Tickets kosten € 11,50. Voor kinderen tot drie jaar wordt geen entree gevraagd.

Brouwerij Bavaria

Geniet jij ook van een goed glas bier en wil je weten hoe dit heerlijke drankje wordt gemaakt? Bezoek dan eens de brouwerij van het bekende biermerk Bavaria. Ook Radler komt hier vandaan. Tijdens de tour kom je alles te weten over het brouwen van bier. Het hele proces van a tot z wordt aan je uitgelegd. Hoe interessant dat ook is, het laatste stuk is leukste. Je mag namelijk verschillende soorten bieren gaan proeven. Er worden ook borrelhapjes bij geserveerd, dat wordt genieten! Je moet er rekening mee houden dat de tour niet mogelijk is voor rolstoelgebruikers. Dit komt omdat er veel trappen aanwezig zijn die moeten worden beklommen.

Philips stadion

Als je een voetballiefhebber bent moet je natuurlijk een keer in het Philips stadion zijn geweest. De thuisbasis van PSV is te bezoeken onder leiding van een gids. Er wordt overal uitgebreid over verteld en je bezoekt meerdere hoogtepunten. Zo neem je een kijkje in de kleedkamer waar de sterren van het elftal zich voorbereiden maar stap je ook binnen in het perscentrum, de sponsoretage en de loge van het bestuur. Verder mag je de spelerstunnel inlopen en om vervolgens door te gaan naar het veld. Een bijzondere ervaring. Na afloop heb je ook de mogelijkheid om het PSV museum te bezoeken. Hier is onder andere de geschiedenis van de club te vinden maar ook alle gewonnen prijzen.