Bioscopen Eindhoven

Een avond uit is niet compleet als je niet naar de film bent geweest. Het is een razend populair uitje wat we allemaal graag doen. We willen graag de nieuwste films zien en genieten van een bak popcorn. Eindhoven kent talloze bioscopen maar wij hebben de drie populairste uitgelicht.

Pathé Eindhoven

Achter het Stationsplein op de Dommelstraat is Pathé Eindhoven te vinden. Een moderne bioscoop met maar liefst acht verschillende zalen. In totaal is er ruimte voor 1018 mensen. Het filmaanbod is groot en bevat de meest recente titels. Deze bioscoop krijgt een extra pluspunt omdat films ook te zien zijn met behulp van IMAX technologie. De bioscoop is iedere dag geopend en goed te bereiken. Het ligt op loopafstand van het station maar als je liever met de auto komt kan dat natuurlijk ook. De beste parkeerplekken hiervoor zijn Heuvel, Parking Mathildelaan of de parkeerplaats op het BBA terrein.

Vue Cinema

Je kunt ook de keuze maken voor Vue Cinema. Ook deze bioscoop is te vinden in het centrum en daardoor goed voor iedereen te bereiken. De bioscoop gegergraard je een fantastisch avondje uit met een groot aanbod films die te bekijken zijn in maar acht verschillende zalen. Er wordt gewerkt met de nieuwste technieken wat film kijken echt bijzonder maakt. Zo beschikken ze over een zaal met Dolby Cinema en zijn er 3D films. Verder bevat de beelden high frame rate en is er een speciale stand voor slechthorenden. De bioscoop is heel goed met de auto bereikbaar want onder de bioscoop is een parkeergarage te vinden. Vue Cinema is dagelijks geopend.

LAB-1 Cinema

Genieten van een filmavond maar dan op een bijzondere manier. Dat kan bij LAB-1. Het is een bioscoop die zich richt op de retro sfeer. Dat is zowel te zien aan de binnen- als buitenkant. Een concept dat hartstikke uniek is in Europa. Het aanbod bestaat gewoon uit films die recent zijn uitgekomen. Je geniet dus van de nieuwste titels. Er zijn vijf zalen die allen ook toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel. Er zijn weliswaar meerdere verdiepingen maar er is een lift aanwezig. In de zomermaanden worden er ook films gedraaid in de buitenruimte. Verder is er in het complex een café aanwezig maar ook een danceclub en een evenementenruimte. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 6,75. LAB-1 Cinema is te vinden op Keizersgracht 19, 5611 GC Eindhoven.

Cinema Gold

Als je liever een bioscoop buiten het centrum wilt bezoeken is Cinema Gold een prima optie. Cinema Gold is gelegen in Veldhoven. Dat ligt net buiten Eindhoven maar de afstand is relatief kort. Het is een sfeervolle bioscoop met een persoonlijke benadering. Lang in de rij staan voor een bak popcorn is niet nodig. Als je plaats hebt genomen in de zaal kan je met behulp van de serviceknop bestellen wat je wilt. Het filmaanbod is zeer uitgebreid en er is voor ieder wat wils. Het grote voordeel van deze bioscoop is dat parkeren met de auto de eerste twee uur geheel kosteloos is. Het adres van Cinema Gold is Geer 9, 5501 LA Veldhoven.