Parkeren station Eindhoven

Er zijn voldoende parkeergelegenheden te vinden rondom het treinstation van Eindhoven. De meeste plaatsen zijn ook dichtbij het station gelegen waardoor je nog meer een klein stukje hoeft te lopen. We nemen de drie beste opties met je door waar je je auto kunt parkeren.

Parkeren station EindhovenAls je met de trein wilt gaan reizen moet je je auto natuurlijk ook ergens parkeren. Gelukkig heeft Eindhoven rondom het station een heleboel parkeermogelijkheden waardoor je niet hoeft te vrezen voor een beschikbare parkeerplek. De meest voordeligste opties zijn de P+R terrein en parkeren op de Professor Doctor Dorgelolaan. Kies je er liever voor dat je auto overdekt en beveiligd is kies dan voor de Q-Park Kennedyplein.

Parkeren Station Eindhoven

P+R station Eindhoven

De meest handige optie om je auto te parkeren is op het terrein van de P+R station Eindhoven. Je vindt dit parkeerterrein ten zuiden van het station op de Fuutlaan. Het is vervolgens nog ongeveer tien minuutjes lopen. Het parkeertarief is erg voordelig zeker wanneer je beschikt over een geldig vervoersbewijs van de NS. Je betaalt dan maximaal slechts € 3,66 per dag. Als je je auto parkeert zonder treinkaart betaal je € 1,20 per uur met een maximaal van € 5,80 per dag.

Q-Park Kennedyplein

Een andere optie die je hebt is om je auto te parkeren in de Q-Park Kennedyplein. Dit is een beveiligde parkeergarage die dichtbij het station gelegen is maar ook loop je zo het centrum is. Het parkeren in een parkeergarage is wel iets duurder dan op het P+R terrein maar je bent wel altijd zeker van plek omdat er de mogelijkheid is om een reservering te maken via de website. De tarieven zijn € 1,50 per 30 minuten met een maximale dagtarief van € 22,00.

Professor Doctor Dorgelolaan

Op de Professor Doctor Dorgelolaan vinden we ook een groot parkeerterrein waar je je auto eenvoudig kwijt kunt als je een reis gaat afleggen met de trein. Er is voldoende ruimte waardoor je geen last hebt van krappe parkeergarages. Ook vallen de parkeerkosten hartstikke mee in vergelijking met andere parkeerplekken. Je betaalt slechts maximaal € 6,50 voor een hele dag. Binnen tien minuten sta je al bij het centraal station. Hou er wel rekening mee dat betalen alleen mogelijk is met pin. Contant is niet mogelijk.